Ausztriai munka, emlék a gyerekkorból

By | március 6, 2014

A múlt héten Ausztriában jártam. Igazából semmi különösebb oka nem volt annak, hogy odamenjek, én mégis vágytam az Alpok látványára és szerettem volna egy kicsit kirándulni. Talán azért van ez a kötődés, mert kiskoromban nagyon sokat jártunk oda szüleimmel és testvéremmel. Volt ugyanis egy idő, amikor édesapámnak ausztriai munkája volt.

Később mesélték, hogy sokat vacilláltak a végleges döntés meghozatala előtt. Tiroli állások is szóba kerültek, de végül arról letettek, mert túl messzinek tűnt. Édesapám pedig végülis Bécs mellett vállalt munkát, így nem szakadt el olyan messzire a családtól. Persze minden hétvégén vagy hazajött, vagy mi mentünk ki hozzá. Ehhez mondjuk az is kellett, hogy Sopronban lakjunk, így a távolság tényleg nem volt vészes.

ausztriai-munka-300x166

Talán emiatt alakult ki, hogy nagyon szeretek utazni. Ha tehetem, vagy látom előre, hogy lesz egy teljesen nyugis és szabad hétvégém, biztosan betervezek valamilyen utazást. Nem is mindig „igénylem” a társaságot. Van, hogy jobb elvonulni kicsit egyedül, összerendezni az ember gondolatait vagy éppen csak kiszakadni a rutinból. És nem szabad félni az egyedülléttől, mert nagyon sok mindenre megtanít!