A hétvégi aukción sikerült néhány kifejezetten ritka Swarovski karkötővel beújítanunk

Időről-időre szervezünk olyan utakat szerte Európába, amit tulajdonképpen üzleti körútként szoktunk emlegetni és e ként is éljük meg. Az egyik fő oka ennek, hogy vagy a cég vagy a feleségem igényel valami olyat, amit csak más országokban lehet beszerezni. Persze ott a posta és az egyéb futárszolgálatok, hahó 21. század, ahogy mondani szokták, de nem ez a lényeg. Ilyenkor  ugyanis igyekszünk egy kisebb kiruccanás köré szervezni a beszerző hadjáratot. Ilyen keretek között például eljutottunk már Brüsszelbe, Londonba vagy éppen Ausztria több nagyvárosába is. Az egyik legfontosabb dolog talán az ilyenkor, hogy többnyire az utazáson beszerzett áru cikkek fedezik is azokat a kiadásokat, amik a kiruccanás miatt keletkeznek. Ezt az ön fenntartó rendszert pedig igyekszünk kihasználni amennyire csak lehet mióta egyszer felfedeztük és kimatekoztuk, hogy ez bizony így nagyon is megéri nekünk.

Nem könnyű persze igazságot tenni, mert a legtöbbször valakinek azért otthon kel maradnia a cégen belül és ezt mint főnök nyilván nekem kell lerendeznem. Ilyenkor általában arra a következtetésre jutunk, hogy aki a legutóbb jött most marad és tartja a frontot a mi távollétünkben. A rendszer működik, legalábbis eddig szerencsére sosem volt ebből semmiféle sértődés sem, pedig igencsak sokszor kellett már valakinek kimaradni a jóból. Igyekszem is viszonylag gyakran összehozni ezeket az utakat, így a cégen belüli morál sem fog süllyedni a kivételezés miatt, illetve én is nyilván szívesen vágok neki egy-egy ilyen körútnak.

Nemrégiben egy régi vágyam teljesült, amikor Párizsba szólított a kötelesség. Ez a város mindig is álmaim ne továbbja volt. Egyszer már jártam ott fiatalon, de sajnos azóta mindig volt valami, ami elszólított másfelé, hogyha esetleg elkezdtem tervezni a visszatérésemet. Gondoltam, ha egyetemistaként nem jött össze most, hogy főnök vagyok és történetesen a cégnek nagyon sokat segíteni az, hogyha egy párizsi úttal bővítenénk a repertoárunkat (Ja, elfelejtettem megemlíteni, hogy egy ékszereket áruló cég tulajdonosa vagyok. Hát jobb később mint soha…), hiszen ebben a szakmában ami ott történik az különleges vonzerővel bír a vásárlók és a mi számunkra is. Így hát elkezdtem megtervezni az utat. Azt követően, hogy kijelöltem az utazó keretet az aktuális célhoz már nem is volt sokkal több dolgunk, mint a szokásos rutin: tankolás, csomagolás és reggel mindenkit felszedni a bolt elől. Különösen izgatott voltam ezúttal, hiszen nekem ez most tényleg egy fontos út volt egy olyan helyre, ahol tényleg csak régóta visszahívogató emlékek vannak.

A hétvége alapvetően igen jól is sikerült szerencsére. Több aukción is részt vettünk, ahol sikerült néhány kifejezetten elegáns és ritka Swarovski karkötőt beszereznünk. Ez egy nagyszerű fogás volt, ugyanis ez a fajta termék idehaza sokszor nem kapja meg a kellően mély merítési lehetőséget és szerettük volna, hogy mi lehetnénk az a cég, aki behoz jó párat belőle, ezzel mondhatni egy piai rést betömve. A célunkat bár elértük, de ennyivel nem elégedhettünk meg! Mentünk tovább és igyekeztünk a további eseményeken beszállítói partnereket találni. Számomra nagyon fontos, hogy a cégünk folyamatosan bővíteni tudja a kínálatát, ugyanis az tényleg ritkaság számba megy idehaza, hogy valaki ennyire naprakészen újítson be a katalógusába termékeket. Én hiszek benne, hogy bár nem minden terméket fognak azonnal vagy a közeljövőben elvinni, de ha látják, hogy mindig van valami új, valami érdekes, ami a cég nyitottságát és elszántságát jelzi, akkor legközelebb is minket fognak választani, hogyha ékszervásárlásra kerülne sor. A Swarovski katalógusunk ilyen bővítésével pedig tényleg egy nagyon eredményes és számomra örömteli hétvégét zártunk le. Emellett sikerült az üzleti diplomáciát is jól megélni, hiszen csatlakozott a beszállítói körünkhöz egy-két igen neves cég, akiknek köszönhetően nagyot fogunk tudni lendíteni a bolton. Ha tehát legközelebb is szükségünk lesz egy kis vérfrissítésre azt hiszem, hogy ismét meglátogatjuk a francia fővárost, ami mostantól állandó úti célunkká avanzsált és azt hiszem, hogy beillesztjük a visszatérő London-Brüsszel tengelyünkbe!