Jenő, azaz a nyúl története

By | március 10, 2014

Visszanéztem a korábbi bejegyzéseket, és rájöttem, hogy egy kicsit sokat sikerült írnom az ausztriai munkákról… (: Ezen megpróbálok változtatni, de az tagadhatatlan, hogy sok emlékem kötődik oda, az életemet sokrétűen befolyásolta.

Viszont most inkább írok arról, hogy új jövevény érkezett a családhoz, mégpedig egy nyúl képében. Tudom, hogy még nincs húsvét, és nem is akkor akarjuk szegényt elfogyasztani. A történet ennél sokkal mulatságosabb. Anya hazafelé tartott valahonnan – arra már nem emlékszem, hogy honnan jött – egyik este. Az út sötét volt, de a fényszórói egyszer csak megvilágítottak egy fehér pamacsot. Anya persze ijedtében fékezett, félreállt és kiugrott a kocsiból, hogy mi az ott, és ugye nem ütötte el. Tudni kell, hogy anya rendkívül lelkiismeretes.

Miután meggyőződött róla, hogy se vértócsa, se döglött állat nincs az autó előtt, az útmenti ösvényhez ment, hogy megnézze, nem vonszolta-e oda magát a sérült állat. Hát sérültnek nem volt sérült, ellenben rémültnek annál inkább (milyen jó rímpár:P) az a nyuszi, aki a végén nálunk kötött ki. Azaz bocsánat, most már nem csak simán nyuszi, hanem Jenő, ugyanis ezt a becses nevet kapta a családtól. Ezen kívül sokkal elvetemültebb ötleteink voltak, úgyhogy inkább megmaradtunk ennél a konszolidált, de mégis kedves elnevezésnél.

ausztriai-munkák-300x224