Munkahelyi ártalom, napelem pályázat…

El kell hogy meséljem, hogy milyen jó hangulatú buliban voltam a múlt héten. Elég ritkán van lehetőségünk arra, hogy összejöjjünk, és beszélgessünk, ezért is vártam már ezt a hétvégét.

A szórakozás

Ez a nyár nem igazán arról szólt, hogy szórakozzunk, inkább a munka volt a mérvadó. Ezen a nyáron indult egy napelem pályázat, és kész bolondok háza volt nálunk ez miatt.  Reménykedtem azért, hogy lesz egy kis lehetőségünk arra, hogy legalább a nyár folyamán egy alkalommal ki tudjunk kapcsolódni.

Szóval az első két hónap pihenés nélkül telt, nem is voltunk sehol, még egy napot sem.

Be kell hogy valljam, igazán rossz érzés volt azt látni fent az interneten, hogy egyik ismerősöm itt volt, míg a másik ott, és minden féle posztokat tettek fel, vagy épp képeket osztottak meg.  Sok esetben irigy voltam. Te utaztál valamerre ezen a nyáron? Volt családi pihenés?sun-flower-1536088_640

Nem is értem, hogy sok család hogyan teheti meg, hogy akár két hétre is elutazzon, vagy akár hogy a nyár folyamán több alkalommal elutazzon. Persze, azok, akiknek van anyagi hátterük, mindezt könnyen megtehetik.

A családi háttér

Nekünk nem volt olyan lehetőségünk soha hogy a szüleink támogatni tudjanak. Se nekem, se pedig Gábornak a barátomnak. Szóval minden mi magunk teremtettünk elő, és csak annak köszönhetjük az előre lepésünket hogy kitartóak voltunk.

Azért aki ugyan ebben a helyzetben van, nem kell bemutatnom, hogy ez mennyire fárasztó. Sok esetben eszembe jut, hogy mi lett volna, ha én nem ebbe a családba születek meg, hanem egy olyanba, ahol minden megadatik, és nem kell küzdeni érte. Lehet hogy nem igazán jól fejeztem ki magamat, ne értsd félre, mert nem azzal van a gondom, hogy valamiért meg kell dolgozni, esetleg egy kicsit szenvedni, hanem inkább hogy mindenért. Voltál már ilyen helyzetben? Te melyik csoportba tartozol? Aki a jóba született, vagy azok közé akinek mindenért meg kellett az életben dolgoznia?

Végre együtt egy kicsit

Mint ahogy fent is említettem, nem volt lehetőségünk arra hogy együtt legyünk egy kicsit. Örültem, hogy meg tudtuk oldani, hogy egy szabadnapunk legyen legalább, ez volt a múlthéten pénteken. Szerencsére mindenkinek jó volt ez a nap arra, hogy összejöjjünk, és a nyár első, és utolsó buliján együtt legyünk.

Mivel abban maradtunk, hogy mindenki visz valami általa készített dolgot, így még azt is ki kellett találnom, hogy mi lesz az?. Ezen az oldalon találtam sok érdekes, és hasznos cikket is. Sütöttem is, egy nagyon finom körtés receptet, aminek mindenki örült, és az este folyamán el is fogyott.

Sajnos több lehetőségünk nem lesz arra mostanában, hogy összejöjjünk, hiszen Andi barátnőm is megy vissza külföldre dolgozni, és igen csak nehéz összehozni, hogy mindenkinek legyen egy időpont. Persze ennek is örülni kell, hogy legalább egy napot közösen töltöttünk.