SOS ruhavásárlás az ausztriai útra

Ahogy az már lassan szokássá vált a családunkban, idén is kilátogatunk Ausztriába, és megnézzük a bécsi adventi vásárt. Ezt mind a két gyerek nagyon élvezi, főleg, ha a vásárban kaphatnak egy puncsos teát vagy valami más finomságot. És amíg ők a mézeskalácsot majszolják, én a férjemmel nyugodtan körbenézhetek, és vehetek pár apróságot a rokonoknak. Már minden kész volt az utazáshoz, le is foglaltuk a szállást egy kellemes fogadóban, Bécs külvárosában. Már éppen pakoltunk volna, amikor a fiam felpróbálta a kabátját, és rájöttünk, hogy a két éves darab már nem megy rá. Annyit nőt egy év alatt, hogy már szűk neki.

Nagy hirtelen bepánikoltunk, hogy mégis hogyan utazunk el oda a hideg Bécsbe úgy, hogy a gyereknek még rendes ruhája sincsen. Persze elmehettünk volna boltba, de most éppen nem volt arra pénzünk, hogy több ezret elköltsünk egy új darabra. Amúgy is mi van, ha azt is kinövi nemsokára? Már éppen lemondtam volna az egész utat, amikor a férjem felvetette, hogy miért nézünk fel egy apróhirdetés oldalra, és vesszük meg ott. Ez egy szuper ötlet, nekem is eszembe juthatott volna előbb.

Tehát felnéztünk erre az oldalra, és rengeteg kabátot találtunk. Az külön remek, hogy ez egy teljesen  ingyenes apróhirdetési oldal, ahol megyére és városra bontva adhatunk fel hirdetést, ha esetleg mi akarnánk áruba bocsátani valamit,  vagy ugyanúgy, városokra lebontva böngészhetünk a mások apróhirdetései között. Így akár a közvetlen közelből is vehetek dolgokat, még a közeli városba se kell elzarándokolni a plázába, hogy ott vegyük meg a ruhát. Ha szerencséd van, akkor akár még a szomszéd utcában is találhatsz vevőt vagy eladót.

A sok hirdetés között találtunk is egy olyan vastag kabátot, ami pont a fiam mérete volt. Ráadásul az eladó a pontos hosszát és szélességét is megadta, így semmiféle kellemetlen meglepetés sem érhetett minket. Szerencsére az eladó nem messze volt a mi házunktól, így az utazás előtt még pont el tudtunk ugrani hozzá, és meg tudtuk tőle venni a kabátot.

Így mi is nyugodtan tervezhettük azt adventi kiruccanást, és a fiamnak is van egy szép, de olcsó kabátja, amiben nyugodtan futkározhat.

Amióta rátaláltunk erre az oldalra, én is egyre többet gondolkozom azon, hogy eladom pár régebbi ruhámat. Még jó állapotban vannak, de már meguntam őket, de így is kár lenne őket kidobni, komoly pazarlás lenne elvesztegetni őket.

Bár én rossz vagyok a számítógép és a net használatában ezen az apróhirdetési oldalon van egy nagyon jól követhető leírás, ami elmagyarázza, én hogyan adhatok fel hirdetést.

Csak a termék nevét kell megadni, utána pedig a kategóriáját, végül pedig azt, hol található. Persze még kell pár apróság a dologhoz, hogy szabályos legyen, például pár kép az áruról és egy rövid leírás róla, persze ruha esetében a méretet is meg kell adni.

Annyira egyszerű, hogy még én is meg tudom csinálni, és a fölösleges holmi kidobása helyett így legalább gyűjtök egy kis pénzt a következő családi útra.