Utazás gyerekekkel – az utazáshoz megfelelő babakocsira is szükség van

Már egy előzőalkalommal írtam róla, milyen, ha kisgyerekkel utazik az ember. Most ezt egy kicsit más oldalról szeretném megközelíteni. A kisbabás utazás elengedhetetlen kelléke a babakocsi. Egy megfelelő babakocsi kiválasztásán nagyon is sok minden múlhat. Például ha olyan kocsit választunk, aminek könnyű a váza, nem kell vért izzadva felcipelnünk a kirándulás során szembejövő lépcsőkön, ha a kiválasztott babakocsi megfelelő minőségű, akkor nem fülled bele a gyerek egy melegebb nyári napon, és nem kel fel az út összes egyenlőtlenségén áthaladva, és ha elkap egy esőzés, akkor sem ázik és fázik meg. Mondhatni, talán a babakocsi a legfontosabb kelléke egy családi utazásnak.

Egyszerűbb lenne, ha a szülők míg nem elég idős a gyerek, inkább otthon ülnének, de aki az utazás megszállottja, nem fog otthon maradni, és a gyereket sem lehet minden esetben másnak átpasszolni. Kisgyerekkel is élvezhető az utazás!

A babakocsi vásárlás szempontjai

Amikor arra készülünk, hogy babakocsit vegyünk, érdemes alaposan feltérképezni a terepet. Nem árt végig gondolnunk, hogy mit is várunk a járgánytól. Az előbb említettek alapján jó, ha egy babakocsi könnyű, ha megfelelően szellőző, légáteresztő anyagból van, vagy pont, hogy vízlepergető. Ha nem vízlepergető anyaga van, akkor gondoskodnunk kell az eső elleni védelemről, emellett pedig a napsugaraktól való védelem is fontos. Az elsődleges szempont emellett a sok extra mellett pedig az, hogy a kisgyermekünk kényelemben érezze magát a babakocsiban, hiszen, ha nem kényelmes, akkor végig fogja üvölteni az utazást, és bármennyire is szeretjük a kis gyerkőcöt, az egész utazást pokollá tudja tenni, ha nyűgös. Éppen ezért nagyon fontos, hogy kényelmes is legyen a kiválasztott babakocsi, és nem csak praktikus és biztonságos. Jó, ha a babakocsinkban megfelelő biztonsági öv van, illetve, ha a fékrendszerben sincsen semmi kivetni való.

Honnan vásároljunk babakocsit?

Babakocsit már nem csak a hagyományos „boltba bemenős” módon tudunk vásárolni. Rengeteg webshop áll a kismamák, leendő anyukák szolgálatára, ahol anélkül, hogy különösebb erőfeszítéseket tennének a cél érdekében, ki tudják választani a megfelelő babakocsit. Persze mindenki olyan babakocsit szeretne, amiben nem csak a kisbaba érzi jól magát, hanem esztétikus és elegáns is. A babakocsinkat tehát érdemes olyan helyről beszerezni, ahol biztosak vagyunk benne, hogy azt kapjuk, amire szükségünk van. Tehát minden feljebb felsorolt szempontnak maximálisan megfelel, a gyermekünk kényelemben fekhet benne, illetve a minősége is teljesen megfelel az elvárásainknak

Én azt javaslom, hogyha valaki babakocsi vásárlás előtt áll, akkor mindenképpen először nyálazza át a kínálatot online, hogy ne járkáljon feleslegesen körbe-körbe a rosszabbnál rosszabb babakocsi boltok között.

Én is az online keresgélés közben találtam rá az üzletre, ahonnan végül babakocsit vettünk, amit azóta is használunk nem csak a városban való sétálgatásokkor, hanem az utazásaink alkalmával is, és még a repülőre is fel tudjuk vinni.

A tökéletes babakocsi a tökéletes boltból

Nem vagyok egy kifejezetten egyszerű eset, ha vásárlásról van szó, nem elégszem meg akármivel, ha van egy elképzelésem, akkor ahhoz ragaszkodom makacsul. A babakocsiról is egy igen konkrét elképzelésem volt. Egy könnyű, alumínium vázas, hatalmas gumikerekű babakocsit akartam, több résszel, mózeskosárral és sportüléssel is, hogy ne csak 1 évig tartson az élete. Font volt, hogy bio, vagy antiallergén anyagból legyen, ami átereszti a levegőt de véd az UV sugaraktól. Fontos, hogy legyen alul bevásárlókosara, mivel abba bele tudom tenni a baba összes cuccát, és annyival kevesebbet kell cipelni. Viszonylag átlagos elvárásoknak tűnhetnek, de valójában közel sem volt egyszerű olyan babakocsit találni, ami mindegyiknek meg is felelt, amíg rá nem akadtam a babaverda áruházra.

Ebben a webshopban svájci tervezésű, abszolút modern babakocsikat árulnak. Mindegyik gyönyörűen kivitelezett, és nem egy modellt találtam, ami minden vágyamnak megfelelt Könnyen összecsukható, így a repülőn is nagyon egyszerűen szállítható, tetszenek a színei, és van, amiben kókuszrostos matrac van. Ebben biztosan nem érzi kényelmetlenül magát a gyerek. Az anyaga nagyon kellemes, légáteresztő, UV szűrő, de az eső miatt sem kell aggódni, mivel adnak hozzá eső védő fóliát s.

Nem vagyok egy alapvetően gyanakvó típus, szeretek online is vásárolni, de ezesetben annak ellenére, hogy a könnyen kezelhető honlapon minden szükséges információt megtaláltam, úgy döntöttem, saját szememmel nézem meg a babakocsi kínálatukat. Nem kellett csalódjak. A Budapesten található üzletükben meg tudtam nézni a modelleket, amiket már előre kinéztem magamnak a webshopon. Élőben sokkal egyszerűbben össze tudtam hasonlítani őket, illetve nekem fontos az is, hogy meg tudjam tapogatni őket ki tudjam próbálni. Az eladó nagyon kedves volt, nem szólt bele, hogy mennyit válogatok, végig ugyanolyan kedvességgel válaszolgatott a kérdéseimre, míg végül sikeresen kiválasztottam azt a babakocsit, ami a legmegfelelőbb az életvitelemhez és az utazásainkhoz. A babaverda áruház babakocsijai pont az ilyen aktív életet élő emberek szükségleteit elégítik ki, és azt hiszem életmentő, de minimum utazás-mentő volt, hogy rájuk akadtam, és miután használtam a babakocsit, csak még biztosabb vagyok benne, hogy a lehető legjobb döntést hoztam meg.