Utazás gyerekkel – elhagyott játékok

Abban minden gyermekes szülő egyetért, hogy gyerekkel utazni nagyon nehéz, főleg, ha az említett gyerek még kisbaba. Az utazáskor elhagyott baba játék az egészet elronthatja.  A kisbabák nagyon kötődnek a babajátékokhoz, így ha egyet elhagy az ember, akkor egész utazás alatt hallgathatja a sírást, a hisztit. Főleg, ha hosszabb útra megyünk, hiszen akkor kevés baba játék kerül a bőröndbe, úgysem azzal fog telni a  nap, hogy játszunk. Pedig a megfelelő mennyiségű baba játék elcsomagolása nagyon fontos. Ha egyet elhagyunk, akkor kell lennie még utánpótlásnak is.

Nem meglepő, hogy a kisgyermekes családok sokkal kevesebbet utaznak, mint azok, akiknek a gyerekei már nagyobbak, vagy egyáltalán nincsen is gyerekük. A kisbabákkal ilyenkor csak a baj van. Végigsírják a repülőutat, a vonatutat, az autóutat, nincs jó megoldás. Sokat alszanak, meg kell etetni őket akár az utazás közepén is, és nem lehet olyan kötetlenül és spontán programokat szervezni, na meg figyelni kell rá, hogy a kicsi is élvezze.

Éppen ezért keveset utaznak külföldre a kisgyermekes családok. De mégsem kell lemondani a belföldi utazásról sem. A nagymamához, nagypapához szinte minden kisgyerek leutazik, ám a néha feledékeny nagyszülők hajlamosak elveszíteni a kedvenc játékokat, elkeverni a darabkáikat. Ilyen esetekre van egy bevált taktikám, amint jelzik, hogy eltűnt a baba játék, már rendelek is egy ugyanolyat az internetről, így mikor hazajön a kicsi, már nem sír az elvesztett baba játék után, az ott fogja várni őt otthon.

Az online vásárlás ebből a szempontból nagyon hasznos, nem kell belezsúfolni az időnkbe, hogy az elveszett baba játék hasonmását kutassuk játékboltokat feltúrva, hanem kényelmesen a fotelből, vagy a telefonunkról megkereshetjük az elveszített babajáték hasonmását, és a házhoz szállítás opció igénybevételével már 1-2 napon belül nálunk is lehet a kiválasztott játék.  Az internet nagyon megkönnyíti a mindennapjainkat, ha használjuk. Én játékokat általában a jatekwebshop.hu-ról rendelek, mivel rengeteg baba játék kapható náluk. Ezen az oldalon lehet kor, gyártó, ár alapján is keresni. Egyszerűen csak beállítjuk, hány éves kortól ajánlott az a játék, hogy kisfiúnak, vagy kislánynak való volt, ha emlékszünk, akkor beírhatjuk a gyártóját is, és minden meg is van oldva, a baba játék a kezünkben van. Nem kell aggódni, hogy esetleg nem találjuk meg, baba játékok terén általában hatalmas a választék. Ha nem találjuk meg pontosan ugyanazt a darabot, akkor egyszerűen csak helyettesítsük egy másik darabbal, és a gyermekünk vagy nem veszi észre a különbséget, vagy az új játéknak köszönhetően el is felejti a régit pár nap alatt.

Ha mi, vagy a gyermekünk hajlamos rá, hogy könnyen elveszítsen dolgokat, akkor ajánlott az utazásra eleve két ugyanolyan játékot becsomagolni, így ha elveszik az abszolút kedvence, akkor sincsen minden veszve, csak oda kell adni neki a másikat.