Utazás gyerekkel – Új autósülés kell!

Az utazást minden esetben nagyon meg kell tervezni. Nem mindegy, hogyan megyünk, hova megyünk és kikkel. Családdal, barátokkal, esetleg csoportosan idegenekkel. Már írtam párszor arról, hogy milyen is gyerekkel utazni, de ez egy olyan téma, amihez mindig hozzá lehet tenni valamit.

Amíg az embernek nincsen gyereke, addig szerintem nem is igazán került még nehéz helyzetbe utazás során. Mármint az átlag, nyilván vannak nehéz esetek, én például egyszer elveszítettem az irataimat egy nyaralás során és csak a reptéren vettem észre, amikor már fel kellett volna adnom a poggyászaimat. Egyébként azok az iratok azóta sem jutottak vissza hozzám.

Na de gyerekkel utazni egészen más tészta. Egy bőrönd kell a ruháknak, egy másik a játékoknak, és akkor a szülők ruháit is be kell pakolni. De minek is ennyi ruha? A gyerekek nem olyanok, mint mi, felnőttek, ez gondolom mindenki számára egyértelmű. Nem elég pont annyi ruha, amennyivel ki lehet húzni a hét végéig, a gyerekek ugyanis képesek még a legtisztább helyen is összekoszolni magukat, vagy éppen hatalmas hisztit csapni, ha a kedvenc ruhadarabjuk nincs elérhető közelségben és nem vehetnek fel azt, amit szeretnének.

Éppen ezért mi már lemondtunk arról, hogy repülővel utazzunk, ennyi poggyászra egy vagyon lenne kifizetni a csomagfeladási díjat. A vonatokra is sokkal nehezebb ennyi mindent felcipelni, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy babakocsit is kell vinni, hogy a gyereket az úton is el kell valamivel szórakoztatni, hogy egy vonat út nem két óra, a repülőn pedig elég kellemetlen, mikor mindenki azt nézi, mit csinálsz a visító gyerekkel, és miért nem tudod már elhallgattatni.

Szóval főként ezek miatt az okok miatt úgy döntöttünk, hogy amíg nagyobb nem lesz a kis ördögfiókánk, addig mellőzzük a hosszabb utazásokat és a tömegközlekedési eszközöket, olyan úti célokat fogunk csak kitűzni magunk elé, amiket autóval is teljes nyugalomban meg tudunk közelíteni.

De minek is ez a sok hűhó? Szeretek nyaralni és nem szeretném kihagyni a kisgyermekemet sem ebből az élményből. A család az család akkor is, ha a gyerek sír az úton, akkor is.

Van egy kisebb családi nyaralónk a Balatonon, oda szoktunk ellátogatni a legtöbbször. De most, hogy jött a hosszú hétvége, valami másra vágytam. Valahova külföldre, de úgy, hogy ne legyen túl messze és a gyerek is jöhessen velünk.

Foglaltam szállást, összeírtam magamnak, hogy miket szeretnék megnézni, mindent a lehető legnagyobb körültekintéssel terveztem meg, csak az maradt le, hogy egy új autósülés kellene a gyereknek. A régi kikopott, nem is olyan kényelmes, és mégsem tehetem be egy kényelmetlen, régi ülésbe, hogy abban zötykölődjön órákon át a kocsi hátsó ülésén, akkor garantáltam végig üvöltötte volna az utat.

Mikor megvettük az előző autósülést, akkor nem terveztem a közeljövőben újat venni, azt hittem, hogy sokkal tovább ki fog tartani, sajnos nem így lett.

Sajnos idő hiányában nem tudtam tüzetesebben beleásni magamat az autósülések világába, nem tudtam, honnan lehetne a legmegfelelőbbet megszerezni.

Éppen, mikor a szokásos délutáni kávém mellett erről panaszkodtam egy kedves barátnőmnek, akkor mondta, hogy van egy oldal, ahol ú amúgy ajándékötleteket szokott keresgélni, de ha nincs időm minden honlapot végig böngészni, meg összehasonlítgatni, akkor használjam én is.

Nehéz elmondani, mire is való ez az oldal. Eredetileg arról van szó, hogy különböző eseményekre, alkalmakra segít megtalálni a legtökéletesebb ajándékot úgy, hogy az valamilyen szinten illeszkedjen is a megajándékozni kívánt személy jelleméhez, érdeklődési köréhez. Jó kis oldal, ha nincsen ötletünk arra, hogy mit vegyünk ajándékba. Vannak tippek is feltöltve, igazán hasznos tanácsokkal ellátva.

De nekem most egy másik funkció volt a fontosabb. Ugyanis, ha rákeresünk egy termékre, akkor több webshop kínálatát is kidobja egyszerre, így ahelyett, hogy mi magunk kezdenénk el minden oldalon minden terméket végig bogarászni, megteszi helyettünk az oldal! Kigyűjti a releváns találatokat árral és elérhetőséggel együtt, így mondjuk egy adott árkategórián belül az összes autósülés együtt meg fog jelenni, nekünk pedig csak ki kell választanunk, hogy melyik a legjobb választás a számunkra. Ahelyett, hogy minden oldalon egyenként kiválogatnánk minden modellt, így egy helyen megjelennek, és sokkal könnyebben ki is választhatjuk őket, Ráadásul az egészet online.

Egyébként vannak különböző bejegyzések mindenféle témában, például olyanok is, ahol azt taglalják, hogy hogyan érdemes kiválasztani a babakocsit. Friss szülőknek szinte kötelező olvasmány. Rengeteg babás téma és babás termék található náluk, így azoknak is tökéletes, akik hozzám hasonlóan nem ajándékot szeretnének vásárolni, hanem saját használatra keresnek valamit.

Az autósülés amit végül rendeltem egyébként szuper jó minőségű volt, és nem is kell mondanom, mennyire csodálatosan sikerült a Csehországba tett kirándulásunk. Egy élmény volt a tavaszi napsütésben megnézni a várost, és az út is zökkenőmentesen zajlott, az új autósülés tett róla, hogy a gyermekünk nyugodtan végigaludja a majd’ 6 órás utat.