Utazáshoz elengedhetetlen!

By | augusztus 14, 2014

Hogy mi is? Hát bármilyen idegen nyelv ismerete legalábbis társalgási szinten. Nekem szerencsére megadatott az a lehetőség, hogy magas színvonalon tanulhassak nyelvet a gimnáziumban, de ez gyakorlatilag csak a remek tanáron múlt. Mindenesetre ennek apropójából kicsit körülnéztem a budapesti nyelviskolák frontján, és elég meggyőző a kínálat.

budapesti-nyelviskola-300x192

Már ami a mennyiséget illeti. A minőséget online sajnos nem lehet tesztelni, de a nagyobbaknak azért igyekeztem kicsit utánanézni a különböző fórumokon és blogokon, ahol az emberek véleményt osztanak meg vagy cserélnek. A konklúzió pedig az lett, hogy aki nyelvet akar tanulni Budapesten vagy annak vonzáskörzetében, azt legfeljebb a nemakarás akadályozhatja. Mind árban, mint módszerekben annyira sokfélék a fővárosban található nyelviskolák, hogy mindenki megtalálja a neki szimpatikust.

Ha valamilyen csoda folytán mégsem sikerülne, akkor még mindig ott vannak a magántanárok, illetve az alternatív módszereket használó nyelvi stúdiók és csoportos foglalkozások. Szóval tényleg inkább az lehetetlen, hogy az ember ne találjon több olyat is, ami tökéletesen passzol az igényeihez. Úgyhogy fogadja meg mindenki a tanácsomat, és mielőtt átlépné az országhatárt legalább társalgási szinten sajátítson el valamilyen idegennyelvet, hogy ne érhessék külföldön meglepetések!